Заточване
/ 6 публикации
Инструментите, които използвате, преминават през значително натоварване и е важно да знаете как правилно да се грижите за тях и да ги заточвате. Това е необходимо за улесняване на живота ви, както и за по-бързо изпълнение на задачите и цялостен успех в работата.
Поддържането на остротата винаги е съществен фактор, когато искате да режете качествено. Затова е предизвикателство да гарантирате тази острота, дори когато носите ножа със себе си и го използвате в работата.
Основата е да имате добър, остър нож. С остър нож всяко рязане е по-лесно, по-бързо и най-вече по-безопасно. В тази статия ще намерите цялата основна информация за това как професионално да наточите ножа си. Първо трябва внимателно да огледате острието на ножа, това ще ви помогне да решите колко много трябва да се наточи ножът.
Съществуват много методи, които можете да използвате за тестване на остротата на ръба на ножа. Повечето предпочитат просто да тестват острието върху типичен режещ материал – например върху домат.
Инструментът, който много хора смятат за заточваща стомана, всъщност е хонингова стомана. Каква е разликата между заточване и хонинговане?
Острите ножове са много по-ефективни при работа в кухнята. С тях лесно ще нарежете месо, зеленчуци, плодове, хляб и всякакви други храни, без да се изпотите и уморите. Предимството на такива ножове е и в спестяването на вашето време.