Кухненски ножове
/ 4 публикации
Думата „santoku“ буквално означава „три добродетели“. Името на този нож е избрано, за да представи неговите три основни употреби - рязане, нарязване и кълцане.
Подготовка стъпка по стъпка. При филетиране на сьомга отделяме месото на рибата от гръбнака. Звучи лесно, нали? Ако знаете правилния процес и придобиете опит, наистина е лесно. Процесът сме разбили на прости стъпки, към които са приложени илюстрации.
Кухненските ножове са сред нашите най-любими. Тяхната нежна извивка позволява лесно и почти елегантно нарязване на повечето зеленчуци на кубчета. Тези ножове обикновено са оборудвани с остриета с дължина приблизително 20 до 30 сантиметра, което ги прави перфектно големи за нарязване на ябълки, чушки, картофи, броколи или зеле. Добрият кухненски нож е здрав, издръжлив, балансиран и лесен за манипулиране.
Кухненският нож се превърна в многофункционален нож и е популярен сред много готвачи, които готвят в ресторанти, но също така си е намерил място и в обикновените домакинства.